Debatt: Försök till statskupp i USA? Debatt Politik Samhälle

Debatt: Försök till statskupp i USA?

slaget om vita husets

Slaget om vita huset var den hårdaste i den amerikanska historien och båda sidor piskade upp en hatstämning mot varandra! Men nu när det hela är över och republikanernas kandidat Donald Trump tillträder som amerikansk president den 20 januari så finns starka tecken på att den andra sidan inte tänker acceptera detta!

Vi kan nu se hur samma personer som under valet skrattade och hånade Donald Trump då han anklaga det amerikanska valet för att vara ”riggat”, säger samma sak själva nu! Man vill helt enkelt inte acceptera att han har vunnit valet, och vi har sedan valnatten sett många olika demonstrationer runt om i USA.

Köp direkt från fabriken, största och billigaste prylbutiken på nätet

Men jag personligen blivit förvånad över att reaktionerna inte varit större än vad det faktiskt har, några brända bilar, soptunnor och krossade rutor, var det allt? Självklart inte!

Jag tror att de inte vill protestera mera just nu då det skulle bli den nuvarande presidenten Obama som hade blivit tvungen att skicka in kravallpoliser eller i värsta fall militären för att återföra ordning. Detta ligger såklart inte i demonstranternas intresse att tvinga Obama till att vara den som slår ner protesterna med våld, som i värsta fall om det spårar ut helt.

Vi kan nu se hur man istället har valt att försöka samla ihop en miljon människor (the Million Women Mars) till den 21 januari för att göra en megastor demonstration mot att Donald Trump är den som bestämmer. Vid en så stor demonstration, med så många som deltar, så kan det hända saker som tvingar Trump till att antingen avgå eller att sätta in stora resurser mot demonstranterna.

Vilket han än väljer i detta läge så kommer han att vara förloraren. Avgår han så har dom fått sin vilja igenom, och slår han ner demonstrationerna så kommer de anklaga honom för det – att han är en diktator som inte låter demonstranterna få demonstrera.

Detta i mina ögon är en rent och skärt försök till en statskupp i USA, som vi i väst bara kommer att acceptera då det är vänsteranhängare som utför handlingarna!

Slaget om Vita Huset är nog långt ifrån över, det har knappt börjat eller vad tror du?

Kommer vi få se en statskupp i USA?