Debatt: Hade feminismen tjänat på att få bort extremisterna? Debatt Politik

Debatt: Hade feminismen tjänat på att få bort extremisterna?

14543754895_d69dd2db7d_b

Debatt: Det finns nog få som idag kan säga att det inte har berörts på ett eller annat vis av det senaste årens framfart av F! och dess sympatisörer. Mycket har sagts och minst lika mycket till kommer att sägas när även vi i Sverige börjar närma oss ett nytt val.

Men en fråga jag alltid undrat över, är om den svenska feministiska rörelsen redan idag hade varit med i riksdagen, om det inte vore för alla dessa extrema uttalanden från ett fåtal extrema F!-sympatisörer?

Jag röstade själv inte på F! enbart p.g.a. av alla påhopp och dumma kommentarer som har haglat mot män. Jag tycker att mycket av det F! står för är helt självklart och det är en skam att Sverige ännu inte hunnit förändras mer mot ett jämställt samhälle.

Jag tror att det är få män här i Sverige som inte tycker att kvinnor ska ha samma lön som män för samma utförda arbete. Och än mindre män som inte tycker det är helt förskräckligt att kvinnor ska behöva känna sig oroliga för att bli våldtagna eller sexuellt antastade på musikfestivaler.

Vad jag vet så har jag heller aldrig hört någon av mina vänner säga att kvinnor inte har rätt till att ta på sig vad dom vill eller bestämma över sin egna kropp helt själva.

Men vart har det då blivit fel?

Frågan vi måste ställa oss är naturligtvis vad som gått snett i debatten? Istället för att hela svenska folket ställer sig bakom något, som för det allra flesta är något helt självklart , så har vi fått en helt urspårad debatt där några extrema feminister väljer att skriva dumma kommentarer, så som att ”alla män bär ansvaret för våldtäkterna” eller att ”man borde hugga kuken av alla män”!

Dessa uttalanden leder bara till förakt och när dessa personer får så pass stort utrymme i media, på ställen som exempelvis Nyheter24 som enbart är ute efter att hetsa folk till att bli förbannade och förolämpade. De ”debatter” som N24 publicerar på sin hemsida skapar bara en större klyfta inga inga konstruktiva samtal. Men det är väl troligtvis precis vad N24 är ute efter – att vi aldrig ska bli sams i denna fråga, så att det kan fortsätta att pumpa ut sin skit!

Författare: Johannes Ek, 26

Håller du med om att den feministiska rörelsen hade tjänat på att försöka ta avstånd från extremisterna?