Debatt: Ska Sverige gå med i försvarsalliansen NATO? Debatt Politik

Debatt: Ska Sverige gå med i försvarsalliansen NATO?

sverige med i nato

Debatt: Svenska folket har det senaste åren nästan dagligen hört talas om ubåtar som besökt svenska vatten. Vi har följt ubåtsjakter i Stockholms skärgård och blivit varse om ryska stridsflygplan som har kränkt svenskt luftrum!

Men vi måste ställa oss frågan, var är bevisen? För några riktiga bevis för att detta har hänt har varit svårt att visa för det svenska folket. Det finns de som går så långt, att de säger att alltsammans är helt fabricerat för att skrämma upp det svenska folket för att få oss mer positivt inställda till att gå med i försvarsalliansen NATO.

Köp direkt från fabriken, största och billigaste prylbutiken på nätet

Det har nog inte gått förbi någon att det är stora spänningar runt om i världen idag; framför allt i Mellanöstern där både Ryssland och Kina vänt sig mot USA och dess NATO allierade länder.

Om Sverige skulle gå med i NATO så skulle det betyda att Sverige får skydd av länder så som USA, Tyskland och Frankrike vid en attack mot oss. Men det skulle också betyda att Sverige måste vara med att skydda och delta i strid om ett annat medlemsland skulle åberopa ”artikel 5”, vilket betyder att alla medlemsländer i NATO måste vara med och försvara det angripna landet.

Författare: Christian Jonasson, 32

Ska Sverige gå med i försvarsalliansen Nato?

Vad tycker du? Är Sverige i behov att gå med i NATO i en allt osäkrare omvärld? Eller är alltsammans bara skrämsel propaganda?