Debatt: Varför du får stå i kö i butiken Debatt Samhälle

Debatt: Varför du får stå i kö i butiken

anledninge till att det blir köer

Debatt: Jag har jobbat i en matbutik i fem år och har under dessa fem år varit med om det mesta. jag vet att alla ni som jobbar eller har jobbat i någon form av butik känner igen de flesta av dessa situationer som uppstår i butiker och hur rent utsagt ”tröga” en del kunder är.

Jag gör denna debatt artikel så att ni kunder kan få er en uppfattning om vad som egentligen pågår där bakom kulisserna i era butiker som ni handlar på. Jag vet att några av det allra mest störande sakerna är störande för både er som kunder men även oss som butiksanställda.

Hemligheten till varför du får stå i kö!

Alla har vi stått i en lång kö och undrat vad som händer där framme, eller händer det något överhuvudtaget? Vad är det för trög jävel dom har satt där i kassan som inte gör sitt jobb ordentligt?

Aja, äntligen så har jag tagit mig fram till kassan för att betala för mina varor, och glöm inte bort att jag får inte glömma att visa kassörskan lite beskt att jag är lite sur över att jag har fått stå i kö i hela 5 minuter! Men vart fan har jag lagt kortet? Måste rota lite i handväskan.

hmm.. inte i handväskan kan det vara i bilen då? Jag ska bara springa bort till bilen och kolla om kortet ligger där! Tusan också jag har ju glömt att föra över pengar på kortet så jag måste bara föra över ”snabbt” på mobilen, så äntligen!

Men vänta lite nu, den där potatisen och broccolin var inte mina! Varför har du tagit med det i mina varor? Jaha, det var visst ingen avdelare bakom mina varor. Kan du ta bort dem är du snäll?

Shit också jag hade så bråttom i butiken så jag glömde att köpa mjölk, kan jag bara ta det emellan eller?

Phuu då var det tid för att packa.. men attans då jag glömde ju också att köpa påse, går det bra att jag tar en eller två eller?

Men innan jag packar mina varor i påsarna från bandet så måste jag kolla att kassören inte har lurat mig med flit! Och där kom Karin också, det var länge sen!

Känner du igen detta?

Allt detta sammantaget är den stora anledningen till varför det blir långa köer till kassorna allt som oftast. Folk står och suckar i kön över att det tar så lång tid men det finns inte en tanke på att börja förbereda sig på att ta fram det tänkta betalnings medlet som är tänkt för köpet.

Och vi i personalen vill mer än gärna att ni tar och kollar på era kvitton för det kan bli fel ibland. Vi är ju trots allt helt vanliga människor som jobbar i butikerna runt om i landet. Men om du ser att det är lång kö så hade de flesta av oss önskat att du som kund tog och packade dina varor först om du har mycket och kollar på ditt kvitto vid sidan om så att vi i kassan kan fortsätta med nästa kund.

Och jag ska egentligen inte behöva att förtydliga detta men det verkar faktiskt vara så att många helt på allvar tror att vi i kassan av någon anledning skulle vilja lura dem på pengar? Vad tjänar jag i kassan på att lura dig som kund på några kronor? Det är tvärt om jag vill hjälpa dig som kund att rätta till felet så att du som kund går ut från butiken med ett leende på läpparna och åtminstone känner att du fick bra service av mig när det blev fel.

Känner du igen dig i någon av dessa påståenden?