Debatt: Vart går gränsen för otrohet? Debatt Familj

Debatt: Vart går gränsen för otrohet?

infidelity-379565_960_720

När kan man kalla det otrohet? Alla har vi varit lyckligt kära… när det pirrar sådär riktigt härligt i magen. Det stadiet där man gör allt tillsammans och inte går ut offentligt utan att hålla varandras händer. Men – vad händer om någon går förbi din partner och du ser din partner snegla? Kommer osäkerheten fram? Kommer tankarna ”hon kanske hade en fylligare rumpa än mig?” eller ”var han mer muskulös än vad jag har?” Vissa kanske rent av blir upprörda och ifrågasätter sin partners blickar. Kallar vi detta otrohet?

Köp direkt från fabriken, största och billigaste prylbutiken på nätet

När du en dag kommer hem upptäcker du att din partner porrsurfat medan du varit på din huvudsakliga sysselsättning. Din partner har troligtvis fantiserat om någon annan, men via en film. En troligtvis okänd människa. Är det otrohet?

Din partner har en nära relation till en person av det motsatta könet. Ni bestämmer er för att sammanstråla i ett sällskap med alkohol och nattklubb, varpå du ser din partner kyssa sin nära vän. Har din partner och nära vän gått över din gräns för otrohet där? Och om inte… hade gränsen överstigits om de kyssts avskilt, utan din vetskap?

Är man otrogen redan vid blickar och fantasier? Går gränsen vid vänskapskyssar, annan fysisk kontakt eller så sent som när det ligger en människa i din säng eller efter det?

Skribent: Sandra Nilsson

Vart går gränsen för otrohet?