OMG... Har du sett Zara Larssons medelande till våldtäktsmännen på facebook? Debatt Samhälle

OMG… Har du sett Zara Larssons medelande till våldtäktsmännen på facebook?

Zara bara feminist när det passar

Inte?.. Lugnt det är inge fara, för Zara bara gillar att prata, hon skulle inte skriva ett ord om dessa ”män”.. om det kunde betyda att hennes nästa skiva var i fara.

Ja du är inte ensam med att inte ha sett ett snabbt Twitter inlägg från Zara Larsson om hur illa hon tycker om dessa män, och alla andra män som på ett eller annat vis har gjort sig skyldiga till denna våldtäkt. Som vi alla vet vid det här laget så har ju musikern Zara Larson gjort sig nästan lika känd för att anklaga alla män för det fel det gör och brukar vara väldigt hård i tonen.

Köp direkt från fabriken, största och billigaste prylbutiken på nätet

Detta har gått hem hos många, främst yngre tjejer och killar som verkar tycka att Zara Larsson för en sund kamp för alla kvinnor när hon hela tiden anklagar alla män för det fel några stycken utför. Vi kunde bland annat se i somras hur Zara Twittrade ”Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när det går på festival.. Jag hatar killar. hatar hatar hatar”

Och naturligtvis har Zara rätt i det hon säger att ingen tjej ska behöva känna sig osäker när hon går på festival. Men Zara är knappast ensam om att tycka detta, men hon är helt klart mest högljudd av oss alla om vad hon tycker. Så man kan nu fråga sig varför Zara Larsson inte har gått ut och skrivit något om den våldtäkt som skedde Live på Facebook?

Kan det vara så att Zara Larson inte har sett att det har skett? .. Nä .. det är nog knappast det som är fallet här! Att Sveriges största nyhet det senaste dagarna skulle ha gått förbi Zara helt och hållet är befängt att tro. Men tänk om Zara har varit utomlands och på så vis har missat det? .. Nja skulle inte tro de va, med tanke på att denna händelse är unik och pratas om i alla stora nyhets kanaler runt om i världen.

Sanningen är nog mycket enklare än så, det ligger helt enkelt inte i Zaras intresse att attackera dessa våldtäktsmän som har utfört detta brott!..
Rent medialt så finns det en stor skillnad på detta fall och andra fall som Zara har kommenterat, här vet vi vilka förövarna är. Till skillnad från de som skedde i somras så har vi vetat från första början att det misstänkta gärningsmannen var invandrare, något som tidningar tidigare inte har velat skriva.

Vad har det då för betydelse att dem var invandrare?.. För mig ingen, eftersom att det är brottet det utfört som är förjävligt och inte deras ursprung. Men för Zara har det mycket mer betydelse eftersom att det skulle kunna ses som rasistiskt av Zara om hon gick på dessa ”män” eftersom dem är invandrare.

Man får ha viss förståelse för Zara att hon inte går ut i detta fall och skriver ”HATA HATA HATA” eftersom det faktiskt snabbt skulle kunna ses som rasistiskt, och där med kan hon förlora fans och tappa i skivförsäljning. Hon har ju trots allt ett skivbolag bakom sig som är rädda om sitt varumärke och inte vill dras in i någon härva.

Men i så fall bör Zara också se över sin profilering som den tuffa tjejen som vågar säga vad hon tycker om män och deras beteende.. för vågar du inte nu stå upp för den kvinna som har blivit utsatt för en våldtäkt live på Facebook framför massa människor bara för att det kan betyda att din skivförsäljning sjunker .. så kan du fortsätta att vara tyst i framtiden och nu sluta att låtsas om att du bryr dig om någon annan än dig själv och din skivförsäljning!

 

Tycker du Zara är en bra förebild för unga tjejer och killar?