Putin utvisar 755 Amerikanska diplomater och tvingas lämna Ryssland! Nyheter Utrikes Nyheter

Putin utvisar 755 Amerikanska diplomater och tvingas lämna Ryssland!

Vladimir Putin i tal

President Vladimir Putin har nu beslutat att skicka hem 755 Amerikanska diplomater i vad som tros vara en hämnd auktion av Putin för de kommande sanktioner som USA har planerat att införa mot Ryssland.

– Den här gången har jag beslutat att det är dags för oss att visa att vi inte avser att låta USA:s åtgärder förbli obesvarade, säger Putin enligt TT som hänvisar till den statliga ryska nyhetsbyrån Interfax.
I en intervju med amerikanska ABC News tidigare i dag varnade Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov för att kongressens sanktionspaket var ”droppen”.
– Vi kommer att hämnas.
Sanktionspaketet antogs med bred marginal i USA:s kongress. Det har varit oklart hur Trump ställer sig till förslaget men i dag meddelade Vita huset att han avser att underteckna det.
Utvisningarna innebär att 455 anställda blir kvar, rapporterar BBC. Det motsvarar antalet ryska anställningar i USA. 755 diplomater tros vara det högsta antal som har utvisats från ett land i modern historia, uppger BBC:s reporter Laura Bicker i Washington.